Ostalo

Završen je audicijski dio showa; mentori Željka i Pažanin odabrali svoje timove!

U današnjoj epizodi Tri, dva, jedan – kuhaj!" saznat će se tko još ide u top 10 te tko će tako dobiti priliku boriti se do samo finala.

RTL
18.02.2021 23:07

I u ovoj mentorskoj selekciji parovi će dobiti jednu vrstu zadataka, a pojedinci drugu.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Prvi su kuhali parovi, a zadatak im je objasnio Špiček. Trebali su napraviti zagrebački odrezak u 40 minuta, ali morali su dati nešto posebno svom jelu, a kako bi im olakšao, Špiček je napravio vlastiti primjer ponešto drugačijeg zagrebačkog odreska.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

To je dosta kompleksno jelo, zahtijeva koncentraciju i rad", pojasnio je Pažanin svima koji su pomislili da je riječ o jednostavnom zadatku. Pokazalo se vrlo brzo da je Pažanin u pravu jer je kod nekih kandidata došlo do problema s pohanjem.

Kod kušanja jela Špiček je već kod Ene i Petre naišao na velik problem jer je pojeo ljutu papričicu pa je komentirao da mu je nepce toliko izgorjelo da više ništa ne može probati.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Mislim da je previše izdramatizirao, to nije pravedno", kazala je Ena. Nakon što je žiri probao sve zagrebačke odreske, odlučili su koji parovi prolaze dalje.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Svoje mjesto zaslužile su inovativnošću, ali i količinom odrađenog posla", kazala je Željka opisujući Jozefinu i Kseniju.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Pažanin je najavio da dalje idu Šajeta i Edi, koji su, po njegovu sudu, napravili dosta dobro jelo. Špiček je kao treći par proglasio Darija i Mariju, koji su imali dobar spoj tradicije i inovativnosti.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Poslije parova za štednjak su stali kandidati koji su se prijavili kao pojedinci. Njihov zadatak bio je balansiranje okusa, odnosno, bavit će se ponajviše začinima. Željka im je objasnila da moraju napraviti wok s namirnicama koje su im ponuđene, a da pritom niti jedan začin ne dominira.

Zadatak je kod većine kandidata prošao bez većih problema pa je žiri trebao dobro odvagati koga pušta dalje. Svojim wokom prolazak je zaslužila Fatima, a Pažanin je komentirao da je njezino jelo bilo najbolje tehnički odrađeno.

Tri, dva, jedan - kuhaj, osma sezona

Svojim vegetarijanskim jelom prolazak je zaslužila i Miroslava, baš kao i Mirela te Josip.

Nakon što je odlučeno tko ide dalje, mentori Željka i Ivan odabrali su timove, ali i pojedince spojili u parove.

U Željkinom timu bit će: Jazz i Joško, Šajeta i Edi, Marija i Dario, Josip i Danijela te Miroslava i Nebojša.

U Ivanovom timu bit će: Jozefina i Ksenija, Ivana i Aki, Ivana Banfić i Velimir, Mirela i Ljuba te Mahir i Fatima.

Kako će proći prvo kuhanje top 10 parova, gledatelji će doznati u ponedjeljak u 20:45 na RTL-u!