Nakon završenog gimnazijskog obrazovanja u Vinkovcima Željka je upisala komparativnu književnosti i rusistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a oduvijek je znala da se želi baviti pisanjem. Time se počela baviti na fakultetu, pa je uslijedio njezin prvi novinarski posao, potom urednički da bi se potom usmjerila na gastronomiju, a danas se može pohvaliti vlastitim časopisom Mrvica.
Jedna je stvar vodila drugoj bez ikakvih oštrih rezova i zaokreta. Više je to bio neki organski razvoj. Išla sam za svojim interesima i cijelo vrijeme pisala. Pisanje i danas vidim kao svoj primarni poziv", rekla je Željka za Slobodnu Dalmaciju i otkrila kako u njezinu kućanstvu kuhaju i ona i njezin suprug.

Nadopunjujemo se, svatko ima svoje područje. Primjerice, on kuha temeljce i priprema ribu, a ja kuham dnevna variva, obožavam čušpajze od grahorica i sve što se kuha u jednom loncu. Kolači, tijesta, to je moja briga", otkrila je, ali i objasnila kako podjela nije stroga te da naposljetku svatko kuha što mu se kuha.
A kako trenutačno kuhaju i za sinčića, iskreno kaže da je sad u fazi minimalizma i jednostavnosti.
Redovito kuhamo juhu od purećeg vrata ili goveđeg repa, što onda koristimo kao bazu za više jela - dijete jede meso i povrće iz juhe s rižom... Često pravim wok jer je to najbolji način da djetetu uvalim puno povrća", kaže Željka koja završava i malu kuharicu za mame s djecom koja se zove 'Sretno dijete koje jede sve'.
Show 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'pratite od ponedjeljka do četvrtka u 21:15 sati na RTL-u!