U šestoj sezoni popularnog kulinarskog natjecanja RTL-a svoje će umijeće u poznavanju i pripremi hrane pokazati dosad najveći broj natjecatelja, čak 20 parova iz različitih mjesta diljem Hrvatske. Svi će se oni boriti za titulu najboljeg amaterskog kulinarskog para i bogati fond nagrada, a na putu do pobjede prepriječit će im se razni gastronomski izazovi.
Natjecatelji će u osvježenom konceptu showa biti podjeljeni u pet skupina . Svaki tjedan po četiri para testirat će svoje kulinarske mogućnosti, i to kroz raznovrsne zadatke i izazove – kako pripremiti jelo koje je u skladu s fitness režimom ili jelo kojim želimo zadiviti šefa", kako skuhati jelo prema receptima kandidata iz prijašnjih sezona ili složiti jelovnik od tri slijeda koji će, pak, ocijeniti posebni gosti u studiju. Na kraju svakog selekcijskog tjedna dva najmaštovitija para odlaze u daljnje natjecanje, točnije među TOP 10 parova, dok dva najlošije ocijenjena para odlaze kući.
U tih prvih pet tjedana žiri će natjecateljima biti od velike pomoći. Mateja Domitrović Sabo , Tomislav Špiček , Mate Janković i Ivan Pažanin na jedan će dan preuzeti ulogu dežurnog kuhara" i pomagati natjecateljima, i to u bilo kojoj situaciji, od savjetovanja i otkrivanja malih gastrotrikova pa sve do fizičke pomoći, poput rezanja luka, valjanja tijesta i čišćenja kozica ako je potrebno. Zbog toga svaki natjecateljski par na svojoj radnoj jedinici ima štopericu koja odbrojava dvije minute mentorstva", a kojih će se u samom početku rijetko koji par sjetiti upotrijebiti.
Novi koncept showa mi je fantastičan, a i taj fokus na edukaciji natjecatelja mi općenito odgovara. Sada nas je četvero sudaca i mentora, a prema novom konceptu jedan od nas se u svakoj epizodi posvećuje natjecateljima, pokazuje im kako se pravilno kuha, naglašava gdje su najčešće pogreške, a i kuha umjesto njih ako je potrebno", otkriva Pažanin , koji se u šestu sezonu showa Tri, dva, jedan –kuhaj!" vraća kao četvrti član žirija.
Ove sezone imamo vrlo dobre kandidate i već na samom početku showa bi se mogli naći favoriti. Potencijala definitivno ima i više nego što je to bio slučaj prošle sezone, no zato je tu ta eliminacijska faza koja odvaja one parove koji se zaista trude i žele nešto naučiti u showu, od onih koji nisu spremni za teže i zahtjevnije zadatke. Novi koncept je odlična škola za natjecatelje, ali ukoliko oni sami iz njega izvuku maksimum. Tek smo na samom početku snimanja showa, a većina natjecatelja je i dalje uplašena i koncentriraju se na to da nas zadive kuhanjem, umjesto da već sada iskoriste te dvije minute za savjete i slušaju što im se govori", kaže Janković , koji kandidatima neće gledati kroz prste jer je konkurencija za pobjednika velika.
Domitrović Sabo i Špiček vesele se novoj sezoni u kojoj gledatelji mogu očekivati puno dobre zabave, ali i zanimljivih recepata.
Ove sezone smo obuhvatili sve hrvatske regije. Dobijete pravi mišung gastronomije kada okupite sve suce iz žirija, koji pokrivamo Zagorje, Posavinu, Kvarner i Dalmaciju, a tu je još i 20 novih kandidata koji dolaze i iz Dubrovnika, Slavonije, Baranje, Like... Kod kušanja i ocjenjivanja jela je uvijek zabavno i uvjeravam vas da će tako biti i ove godine. Jer, što je veća ekipa, to je više odličnih recepata, a da ne spomenem i veće veselje!", poručuje Domitrović Sabo .
Doris Pinčić Rogoznica vodit će nas kroz svaku epizodu popularne kulinarske emisije Tri, dva, jedan – kuhaj!", čija će se premijerna epizoda nove sezone prikazati u ponedjeljak, 29. siječnja u 21:15 sati na RTL-u !