Ostalo

3 fenomenalna kolača od jabuka gotova za pola sata!

RTL
24.02.2016 13:44

Evo tri brza recepta za sve one koji vole slatko i nemaju previše slobodnog vremena.

Mrvičasti" kolač od jabuka

Sastojci:

Tijesto:

- 1 i 1/2 šalice brašna

- 2 žličice praška za pecivo

- 1/2 šalice šećera

- 1/2 žličice soli

- 1/2 žličice cimeta

- 1 jaje

- 1/2 šalice mlijeka

- 1/4 šalice biljne masti

- 3 nasjeckane jabuke

Preljev:

- 1/2 šalice šećera

- 1/4 šalice brašna

- 2 žlice maslaca

- 1/2 žličice cimeta

Pomiješajte brašno sa ostalim suhim sastojcima. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko i rastopljenu biljnu mast. Spojite mokre i suhe sastoje i na kraju dodajte usitnjenu jabuku . Smjesu prebacite u namašćen lim. Pomiješajte sastojke za preljev i prelijte ih preko tijesta. Pecite na 200 stupnjeva 25-30 minuta ili dok umetnuta čačkalica ne izađe čista iz kolača.

Kolač od jabuke i badema

Sastojci:

Tijesto:

- 110 g maslaca

- 110 g smeđeg šećera

- 110 g brašna

- 1 žličica praška za pecivo

- 55 g badema u listićima

- 1 žličica cimeta

- 2 jaja

Nadjev

- 4 jabuke

- 1 žlica smeđeg šećera

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Okrugli lim obložite masnim papirom. Jabuke ogulite i narežite na manje komade. Na laganoj vatri oko pet minuta kuhajte jabuke sa šećerom i malo vode.

Za to vrijeme, miksajte maslac i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jaja, brašno, bademe i prašak za pecivo. Nadjev od jabuka prebacite u lim za pečenje. Preko jabuka prelijte tijesto. Pecite 15-20 minuta.

Kolač od jabuke i pudinga

Sastojci:

- 3 jaja

- 1 i šalice kristal-šećera

- šalice suncokretovog ulja

- 1 i šalica mlijeka

- 1 i šalica brašna

- 2 žličice praška za pecivo

- 1 žličica ekstrakta vanilije

Nadjev:

- 800 g jabuka

- 4 šalice vode

- 1 šalica - 2 i pol šalice g kristal-šećer

- 2 vrećice pudinga od vanilije

Miksajte bjelanjke dok ne budu u gustoj i čvrstoj formi. U drugoj zdjeli pomiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte ulje, mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Pomiješajte bjelanjke sa smjesom za tijesto. Ulijte tijesto u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje. Pecite na temperaturi od 170 stupnjeva otprilike 20-30 minuta.

Dok je tijesto u pećnici, napravite nadjev. Jabuke ogulite, očistite i narežite na veće komade. Jabuke s vodom i šećerom stavite u lonac da kuhaju nekih desetak minuta (dok jabuke na omekšaju). Nakon toga, izvadite jabuke, a tekućinu ostavite. U tu tekućinu umiješajte puding. Prelijte puding preko jabuka. Nakon što se biskvit malo ohladio, preko njega izlijte puding s jabukama i dekorirajte sa šlagom i naribanom čokoladom. Ostavite da se dobro ohladi prije posluživanja.

Za najfinije kolače od jabuke , posjetite Konzum trgovine u kojima je u tijeku akcija i možete nabaviti najukusnije jabuke po najpovoljnijoj cijeni.

Dobar tek!