Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KRALJ MESA

Lungic recepti: Kako pripremiti savršeni lungić na dva načina?

Ovi su lungic recepti savršeni za ručak koji će svi ljubitelji mesa obožavati

Image
Foto: Pixabay
RTL.HR/ 19.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lungić, pisanica ili svinjski file - sve to označava najfiniji dio mesa svinje. Ako vas zanima kako ga spremiti na najbolji mogući način, u nastavku pročitajte lungic recepti.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay) 

Lungic recepti

Lungić s krumpirom u umaku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za pripremu vam je potrebno:

  • 500 g mesa
  • 5 krumpira
  • 1 mrkva
  • 1 glavica luka 
  • 1 glavica češnjaka 
  • temeljac 
  • nasjeckani peršin 
  • maslinovo ulje 
  • sol i papar 

Svinjski file narežite na medaljone debljine oko tri centimetra. Posolite ih, popaprite, premažite uljem pa krenite pripremati ostale sastojke. 

Upravo se čita

Image
Državni inspektorat

Povlači se još jedan proizvod, mole se kupci koji su ga kupili da ga vrate u trgovinu, dobit će novac

Krumpire ogulite pa ih narežite na manje komade. Mrkvu također ogulite te izrežite na ploškice, a češnjaku nakon što ga ogulite odvojite češnjeve te ih lagano zgnječite (najjednostavnije nožem). 

Sada u tavu ubacite maslinovo ulje pa ubacite krumpir i mrkvu. Posolite ih i popaprite i pržite 15 minuta. Zatim dodajte i medaljone pa sa svake strane pržite po tri minute. Potom meso izvadite iz tave, dodajte nasjeckani luk i češnjak te nastavite pržiti. Sve zalijte temeljcem te kuhajte još 15 minuta (dok se krumpir ne skuha). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na kraju ponovno dodajte meso u tavu te kuhajte još nekoliko minuta da meso lijepo upije umak. Na kraju sve posipajte peršinom. 

Lungić iz pećnice

Za pripremu vam je potrebno: 

  • 500 g mesa
  • maslinovo ulje 
  • 3 češnja češnjaka 
  • 1 žličica origana 
  • 1 žličica mljevenog timijana 
  • 1 žličica timijana 

Pomiješajte sastojke pa ih utrljajte meso s obje strane. Pripremite tavu, u nju ulijte maslinovo ulje pa pecite meso 10 minuta (pet sa svake strane). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sada premjestite meso u pleh za pečenje te ga pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva. 

Ovi su lungic recepti savršeni za ručak koji će svi ljubitelji mesa obožavati.

RTL.HR/ 19.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Za prste polizati!

Recepti od vrganja by Tomislav Špiček

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba