Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
za prste polizati

Ajvar recept - kako pripremiti najbolji domaći ajvar?

Uz ovaj ćete ajvar recept oduševiti sve koji će ga probati

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
RTL.HR/ 25.4.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ajvar je jedan od najomiljenijih umaka, a domaćem je teško reći ne. Oni koji se upuštaju u njegovo spremanje, znaju da je potrebno mnogo strpljenja. U nastavku doznajte klasičan ajvar recept.

Za pripremu vam je potrebno:

  • 5 kg crvene paprike 
  • 2.5 kg patlidžana 
  • 5 litara vode
  • 2 glavice češnjaka
  • 200 ml octa 
  • 800 ml biljnog ulja 
  • 1 žlica soli 
  • par ljutih feferona
Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Image
Ivica Galovic/PIXSELL

(FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL)

Ajvar recept

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najprije očistite paprike te ogulite patlidžane koje onda ogulite i narežite na četvrtine. Također ogulite češnjak. U loncu zagrijte pet litara vode s octom te dodajte sol, a kada voda zakuha, u nju ubacite paprike te ih ostavite da se kuhaju od pet do deset minuta dok ne omekšaju. 

Izvadite paprike, a onda ubacite patlidžane te ih također ostavite da kuhaju dok ne omekšaju. Sada paprike, patlidžane, feferone i češnjak sameljite u mašini za mljevenje. 

Upravo se čita

Ulje zagrijte u dubokom loncu u koji potom dodajte smjesu od povrća pa sve zajedno pržite pola sata uz neprestano miješanje. Kada vrijeme prođe, smanjite vatru te kuhajte još dva sata.

Uz ovaj ajvar recept dobit ćete ukusan umak koji potom stavite u staklene tegle i ostavite preko noći da se ohladi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL.HR/ 25.4.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba