Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
slične namjene

Aluminijska folija vs. Papir za pečenje: Kako ih pravilno koristiti

Ove proizvode svakodnevno koristimo, ali je li to radimo na pravilan način?

Image
Foto: Thinkstock
Tri, dva, jedan - kuhaj/ 26.1.2017. u 11:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svi u kućanstvu imamo aluminijsku foliju i papir za pečenje te nam ovi proizvodi uvelike olakšavaju kuhanje i skladištenje namirnica.

Aluminijska folija i papir za pečenje imaju dosta slične namjene, ali što je bolje? Osnovni princip je da papir za pečenje koristite kad ne želite da se neko jelo zalijepi pri pečenju, dok aluminijsku foliju koristite kad želite izolirati jelo.

Evo nekoliko savjeta kako ih koristiti…

Aluminijska folija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Aluminijska folija čuva arome vašeg jela i namirnica. Ona je također nepropusna te štiti namirnice od svjetla i zraka. Aluminijska folija nema nikakav miris, otporna je na koroziju te je odličan je vodič topline. Najveći plus aluminijske folije je što je možete ponovno koristiti ili reciklirati, za razliku od papira za pečenje.

Image
Foto: PR fotografije
Image
PR fotografije

Dakle, ako želite spasiti planet, a ne možete se odlučiti između ove dvije opcije, odaberite aluminijsku foliju.  Foliju najčešće koristimo pri pečenju, pri čemu meso, riba ili povrće koje pripremamo, ne gube svoj okus ni sočnost. U foliju također možemo zapakirati sendviče ili zamotati meso za kratkoročno zamrzavanje. Ako želimo zadržati toplinu jela, jednostavno pokrijte posudu komadom aluminijske folije.

Upravo se čita

Image
na otoku

Sramota hrvatskog turizma! Gost snimio konobaricu kako ulijeva vodu iz slavine u boce Jane...

Papir za pečenje

Papir za pečenje često se koristi pri pečenju zbog svoje visoke otpornosti na toplinu. Premazan je s obje strane tankim slojem voska, stoga sprječava lijepljenje hrane za proizvod. Ne zahtjeva dodatno namaščivanje podloge i gotovo jelo se bez problema odvaja od papira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: PR fotografije
Image
PR fotografije

Možete ga slobodno koristiti na temperaturama do 200-250°C, ovisno o papiru. Na višim temperaturama dobije tamniju boju. Papir za pečenje se najčešće spominje u kontekstu izrade kolača, torti i kruga, ali je odličan i za pripremu povrća i mesa.

Papir za pečenje možete također koristiti za hladno skladištenje hrane te možete spriječiti kaos u zamrzivaču tako da između proizvoda stavljate komad papira za pečenje koji će spriječiti sljepljivanje.  

Image
Foto:
Image

Aluminijska folija i papir za pečenje su definitivno najsvestraniji proizvodi koji imate u svom kućanstvu, a ako uključite maštu, možete ih upotrijebiti i izvan svoje kuhinje. Alupack proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetu i funkcionalnost te će vam olakšati brojne kućne poslove. Čitav asortiman pogledajte OVDJE.

Tri, dva, jedan - kuhaj/ 26.1.2017. u 11:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
mljac

Lazanje recept - za mekane, sočne i jednostavne lazanje

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba