Ostalo

ANKETA: Koga biste odabrali za novog člana žirija umjesto Pažanina?

Nakon što je Ivan Pažanin obznanio da neće biti dio žirija u petoj sezoni popularnog RTL-ovog kulinarskog natjecateljskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', vjerni pratitelji sigurno se već pitaju tko će zasjesti na njegov stolac i hoće li mu biti dostojna zamjena.

Press
24.07.2017 13:53

Zbog toga smo odlučili navesti nekoliko poznatih hrvatskih chefova te provesti anketu kojom bismo otkrili što mislite i tko bi po vama trebao preuzeti Pažaninovu kuhaču za ocjenjivanje.

Davida Skoku već ste imali priliku gledati u RTL-ovom showu 'Jezikova juha' u ulozi strogog mentora i tamo nas je uvjerio kako mu ta uloga dobro stoji, što znači da bi se vjerojatno vrlo dobro snašao i u ulozi žirija. Osim toga, Skoko je vlasnik poznate istarske konobe 'Batelina', pokraj Pule, koja je na glasu po vrhunskim ribljim specijalitetima i koja je 2014. godine proglašena najboljim restoranom u Hrvatskoj. Iako Skoko slovi kao veliki specijalist za riblja jela, on sam je zapravo strastveni obožavatelj dobrog komada mesa.

Mate Janković mnogima je poznat po svojim paprenim komentarima iz hrvatskog 'Masterchefa', iako je on zapravo puno više od strogog TV chefa. Janković je vrhunski chef, savjetnik i promotor dobre gastronomije. Njegov izraziti poduzetnički duh omogućio mu je da se razvija i širi u mnogim smjerovima. Osim što je, zajedno s partnerima, pokrenuo različite gastro projekte diljem svijeta, odlučio se i za pisanje kuharice u kojoj sudjeluje i 30 njegovih kolega s hrvatske gastroscene. Tomislav Gretić bio je član žirija u drugoj sezoni 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', a 2012. je imao i vlastitu kulinarsku emisiju na RTL-u pod nazivom 'Kuhar i pol' unutar koje su mu u pripremi recepata pomagali specijalni gosti i gastro stručnjaci. Izvan TV ekrana, Gretić se može pohvaliti velikim kulinarskim iskustvom koje je stekao u poznatim hrvatskim i svjetskim restoranima te je kuhao za velike svjetske zvijezde poput Stinga, Rolling Stonesa, Billa Clintona i mnogih drugih.

Dino Galvagno svoj je profesionalni kulinarski put započeo u Njemačkoj, gdje je prošao kroz različite vrste restorana i naučio mnoge kulinarske trikove. Osim u Njemačkoj, kuhao je i po Italiji, a pri povratku u Hrvatsku počinje raditi u mnogim poznatim restoranima. Nakon toga odlučuje se otvoriti vlastiti restoran 'Prasac' kako bi u njemu mogao izraziti vlastitu kreativnost i stečeno iskustvo, a nekoliko godina nakon 'Prasca' otvara i restoran 'Peta četvrtina ("5/4")' u Dukljaninovoj ulici.

Tri, dva, jedan - glasaj!