Iako šparoge imaju iznimna ljekovita svojstva i koriste se u proizvodnji kozmetičkih preparata, njihova najpoznatija i najpopularnija upotreba je u kulinarstvu.Mladi izdanci divlje šparoge smatraju se gurmanskom hranom, a pripremaju se svježe ili kratko termički obrađene dok ne omekšaju, najčešće kao dodatak salatama, rižotima, tjestenini, uz kajganu ili kao prilog mesnim i ribljim jelima.
Šparoge su vjerojatno najpopularnija namirnica, no u večerašnjoj emisiji popularnog kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" , najviše će muke imati Anto i Antonio, koji nisu znali kako pripremiti ovu zdravu namirnicu.
Mama zna pripremati jaja sa šparogama, no ja uvijek pojedem samo jaja!", otkrio je Anto, koji, isto kao i Antonio, ne voli jesti ovu zdravu namirnicu.
Iako svi pamtimo bećare po njihovom spremanju ili, bolje rečeno, ne spremanju muflona, čini se kako će Anto i Antonio večeras muku mučiti sa šparogama. Iako im je Andrej uskočio u pomoć i pokazao kako se šparoge termički obrađuju, vidjet ćemo hoće li im dobro ispasti.
Hoće li dečki poslušati tuđe savjete i dobro pripremiti šparoge, ne propustite doznati u omiljenom showu Tri, dva, jedan – kuhaj!".