U ponedjeljak navečer kandidati su ušli u tjedan moderne kuhinje. Dok su se neki radovali, većini je to zadalo glavobolju. Najveći peh ipak su imali Anto i Antoni o koji još prilikom pripreme nisu oduševili jednog člana žirija, Matu Jankovića .
Nakon što su Slavonci rekli kako pripremaju piletinu sa sušenim marelicama, Janković ih je upitao – što je tu moderno? Dečki su mu objasnili kako oni kod kuće nikada tako nešto ne bi spremali te nisu vidjeli ništa sporno u tome što spremaju. No, Mate nije bio zadovoljan njihovim odgovorom i smatra da su trebali biti inovativniji.
Koncept moderne kuhinje nije samo spojiti meso s voćem. Po toj logici u Aziji se kuha moderno već stotinama godina. Kompletno su falili temu" , kazao je Mate.
Sa Špičekom se složila i Mateja Domitrović Sabo te su za svoje moderno jelo" ukupno skupili niskih 7 bodova.
Mislim da imamo jako puno posla s njima i kontinuirano jako loše kuhaju. Ako nastave ovako, neće dobro završiti ovaj tjedan", prokomentirao je Mate.
No, Anto i Antonio nisu jedini koji su 'kiksali' pred žirijem. Andrej i Marijan na ocjenjivanje su donijeli zdjelu salate koja je više sastojaka imala izvan zdjele nego unutar nje. Kada je Špiček vidio taj nered, priznao je tati i sinu kako su ga razočarali te iz protesta nije htio kušati njihovu salatu.
Bez obzira na to, bodovno su prošli bolje od Slavonaca, a najveći broj bodova osvojile su Silvijana i Marica s ukupnih 26 bodova.
Njihove jakobove kapice s hrskavim kupusom i crnim češnjakom toliko su oduševile žiri te je Mate priznao kako bi taj recept mogao uvrstiti u svoj meni.
Izgleda kako godine nisu nužno povezane s modernom kuhinjom jer su otkačene umjetnice iz Zadra pomele svu konkurenciju.
Hoće li sutra pasti bolje ocjene i kakvi nas inovativni recepti očekuju, ne propustite pogledati u utorak u 21:10 sati na RTL-u!