Focaccie su talijanske pogače obogačene raznim dodacima. Izbor dodataka je doista raznovrsan, od začinskog bilja do povrća, stoga postoji bezbroj inačicaovoga jela.
U nastavku pogledajte naš jedostavni recept za tanku i hrskavu verziju ovoga jela.
SASTOJCI
- 150 grama brašnaBIO DESPAR
- 50 grama grizaS BUDGET
- 2-3 žlice maslinovog ulja Natur Pur
- Prstohvat soli
- 1/4 šalice vode
- Začinsko bilje po izboru
Upute:
1. Uzdjelu stavite brašno isol.
2. Dodajte griz.
3. Umiješajte vodu i ulje.
4. Zamijesite tijesto.
5. Prebacite ga na na pobrašnjenu površinu i nastavite mijesiti dok ne dobijete glatku kompaktnu smjesu.
6. Tijesto zaštitite prozirnom folijom i ostavite da odmara sat vremena.
7. Podijelite tijesto u nekolikokuglica.
8.Pomoću prstiju formirajte okrugle tanke ravne krugove.
9. Stavite ihulim za pečenje tepremažite maslinovim uljem.
10. Pospite začinima po želji (npr. ružmarin, origano, krupna sol, parmezan).
11. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Pecite otprilike10 minuta ili do zlatnožute boje.
Pričekajte da se malo ohlade i uživajte u svojim mirisnim zalogajima. :)