Ostalo

Aromatični komorač pomaže u detoksikaciji organizma

Koromač je sjajan antioksidans, prepun kalija i vitamina C naročito preporučljiv kod redukcijskih dijeta.

Press
07.02.2016 09:07

Morač, slatki kopar, janež samo su neki od naziva aromatične začinske biljke koromač.Raste u visinu od 60 do 120 centimetara. Svi dijelovi ove višenamjenske biljke mogu se koristiti u pripremi jela, od lukovice i stabljike do listova i sjemenki.

Lukovica svježeg koromača odličan je dodatak salatama, te čest sastojak talijanske kuhinje, pogodan za razne vrste tjestenina, jela od riže, sve popularniji i u pizzerijama.Stabljike će dati aromu svakom temeljcu te dobro prijaju u povrtnim juhama.Listovi koromača neizostavan su dio mediteranske kuhinje, odlični uz riblje specijalitete te kao ukras.

Pri spomenu koromača nikako ne valja izostaviti njegova ljekovita svojstva.U kuhinjama regije najpoznatiji su njegovi blagotvorni učinci koje ima na probavu.

Čaj od koromača prijatelj je mladih majki koje izlaze na kraj s dojenačkim kolikama te svih koji pate od želučanih tegoba i lijene probave.Odraslima pak blagotvorno djeluje na probavu i pomaže pri detoksikaciji organizma.