Član žirija popularnog RTL-ovog kulinarskog showa, Tomislav Špiček nije trebao dugo nagovarati gospođu Baricu da mu pripremi prave, domaće buhtle . Dok su se duelisticama, Jolanki i Anamariji te Andrei i Barbari, tresle ruke od treme, gđa Barica je u kutku studija sa zadovoljstvom klofala" tijesto. Naravno, široki osmijeh nije joj silazio s lica niti kada je slušala žiri kako hvali njezine buhtle.
Joooj, baš mi je bilo drago čuti kako govore mmmm, kako je ovo fino", kaže Barica koju smo nazvali da nam otkrije u čemu je tajna njezine slastice.
Držim se recepta za buhtle kojeg sam dobila još u mladosti. Imam još jedan kojeg mi je dala prijateljica koja radi u pekari, no taj ne znam napamet, kaže Barica, koja iza sebe ima toliko iskustva s pripremom kolača da više ne koristi vagu za mjerenje sastojaka, već sve recepte zna napamet.
Najvažnije je da svaki sastojak za kolač izvažete. Ja više ne važem, ja znam koliko žlica mi nečeg treba, ali vi početnici morate obavezno sve izvagati, baš onako kako piše u receptu. A druga stvar je da koristim i med. On tijestu daje vlagu, a buhtle su onda friške" i nekoliko dana kasnije", otkriva simpatična Zeličanka koja rijetko kad koristi čokoladu za punjenje buhtli.
Koristim svoje domaće marmelade od marelica i šljiva. Moja susjeda ima voćnjak u kojem je drvo mađarske sorte marelica s malim i vrlo sočnim, mirisnim plodovima. Takvu marmeladu nemate nigdje za kupiti...", priznaje Barica koja nam je široke ruke proslijedila oba recepta za buhtle o kojima priča cijeli produkcijski tim showa Tri, dva, jedan – kuhaj!".
Isprobajte i vi Baričin recept za buhtle i javite nam kako su vam ispale :)