Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hrskava korica, sočna unutrašnjost

Bečki, pariški ili orly način pohanja

Pohanje je postupak prženja mesa, ribe, sira i drugih vrsta namirnica prethodno umočenih u smjesu za pohanje, koja se obično sastoji od krušnih mrvica, brašna i jaja. No, postoje niz varijacija na tu temu…

Image
Press/ 24.2.2016. u 15:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako danas pržena hrana nije na top listi ‘zdrave hrane’ većine ljudi, mnogi rado pojedu sočno meso u hrskavoj korici. Prženje je jedna od osnovnih kulinarskih tehnika, a predstavlja prženje namirnica u većoj količini masnoće. Međutim, postoji nekoliko tehnika pohanja, a svaka se razlikuje upravo po samoj smjesi za pohanje.

Bečkim načinom pohamo meso ili neku drugu namirnicu tako da je najprije uvaljamo u brašno, potom u razmućena jaja i zatim u krušne mrvice pa ispržimo na masnoći.

Pohanjem na pariški se namirnica uvalja u bijelo pšenično brašno, potom u jaja i zatim se stavlja pržiti u dobro zagrijanu masnoću.

Kod pohanja na milaneski način u krušne se mrvice doda naribani sir parmezan, pa se namirnica uvalja najprije u brašno, potom u jaja, a zatim u smjesu krušnih mrvica i parmezana i potom prži u masnoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za Orly način pohanja namirnica se umače u tijesto od brašna, vode i piva (sličnu smjesu kao za palačinke) i potom stavlja pržiti u masnoću.

Pohati se može na nekoj masnoći u tavi ili u pećnici, samo treba pripaziti na temperaturu masnoće kako ne bi izgorila.

Upravo se čita

Image
ČESTITAMO

Rekorder Zlatnog Studija! Zoran Šprajc s emisijom 'Stanje nacije' ponovno slavio u finalu ove prestižne medijske nagrade

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slatki dodatak

Kako pripremiti coulis od malina?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba