Iako danas pržena hrana nije na top listi zdrave hrane' većine ljudi, mnogi rado pojedu sočno meso u hrskavoj korici. Prženje je jedna od osnovnih kulinarskih tehnika , a predstavlja prženje namirnica u većoj količini masnoće. Međutim, postoji nekoliko tehnika pohanja, a svaka se razlikuje upravo po samoj smjesi za pohanje.
Bečkim načinom pohamo meso ili neku drugu namirnicu tako da je najprije uvaljamo u brašno, potom u razmućena jaja i zatim u krušne mrvice pa ispržimo na masnoći.
Pohanjem na pariški se namirnica uvalja u bijelo pšenično brašno, potom u jaja i zatim se stavlja pržiti u dobro zagrijanu masnoću.
Kod pohanja na milaneski način u krušne se mrvice doda naribani sir parmezan, pa se namirnica uvalja najprije u brašno, potom u jaja, a zatim u smjesu krušnih mrvica i parmezana i potom prži u masnoći.
Za Orly način pohanja namirnica se umače u tijesto od brašna, vode i piva (sličnu smjesu kao za palačinke) i potom stavlja pržiti u masnoću.
Pohati se može na nekoj masnoći u tavi ili u pećnici, samo treba pripaziti na temperaturu masnoće kako ne bi izgorila.