Ostalo

Biftek – pravi ili lažni

Izabravši na brzinu meso iz dućana, Željko se u stres-test epizodi showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" itekako opekao. Misleći da je uzeo lungić, odnosno svinjski biftek, Željko je meso stavio peći u pećnici zajedno s povrćem. No, otkrićem da je njegov 'lungić' zapravo lažni biftek sigurno ga je stajao pokojeg boda.

Press
12.02.2016 09:25

Bez obzira radi li se o govedini, junetini ili svinjetini, postoji dio mesa koji podsjeća na biftek, najmekši dio mesa odnosno file mesa. Taj 'lažni biftek' je zapravo butni valjak, odnosno frikando, rozbratna ili rozbif, ima ljepši oblik, pa zapravo i ne čudi što ga mnogi zamjene za onaj pravi.

No, ako želite peći meso u pećnici, onda preskočite 'lažni biftek' jer će on ostati žilav nakon pečenja, a radije odaberite dio buta koji se zove ruža.

Kako bi dobili što bolji uvid o kojim dijelovima mesa je riječ, pogledajte slikovni prikaz na stranici: https://www.volim-meso.hr/teletina-junetina-govedina/