Blitva je povrće koje se može pripremati na razne načine, ali jedan od češćih je onaj s krumpirom. U samo par koraka, saznajte kako spremiti ovaj blitva recept .
Za pripremu vam je potrebno:
- 800 g blitve
- 2 krumpira
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- češnjak
- peršin
(FOTO: Pexels)
Blitva recept :
Blitvu najprije operite, a onda odvojite stapke od listova pa ihnarežite na manje komade. Krumpir ogulite i narežite na polovice pa stavite kuhati u hladnu vodu koju ste prethodno posolili.Kada voda zakuha, krumpir kuhajte još 20 minuta, stapke blitve dodajte posljednjih 10, a listove 5 minuta.
U maloj posuditi izmiješajte maslinovo ulje, peršin i narezani češnjak pa sve zajedno lagano popržite na tavi.
Kada su krumpir i blitva gotovi, procijedite ih i vratite u posudu, sve zajedno izgnječite i dodajte maslinovo ulje, češnjak i peršin. Sve dobro izmiješajte i jelo je spremno za posluživanje. Ovaj blitva recept često se poslužuje uz mediteransku kuhinju, a posebno se dobro slaže s ribljim menijem.