Klasični specijalitet brazilske regije Bahia u kojem se miješaju kulinarske tradicije Afrike i Južne Amerike, a koji sadrži temeljne sastojke svake smočnice: Manioku/tapioku, kokosovo mlijeko, palmino ulje i svježe škampe.
Bobó de Camaro, ili škampi bobo, bit će prvo jelo koje će natjecatelji Bijelog tima pripremiti u tjednu svjetske kuhinje. Član žirija Ivan Pažanin će im pokazati kako se ovo egzotično jelo priprema, i to u svim etapama pripreme.
Ovisno o kuharu i receptu, Bobo se može pripremiti blago kao juha ili kao konkretno začinjeno jelo. Bobo zapravo znači 'grah', no ista namirnica se već stoljećima ne upotrebljava u ovom jelu, nego ju je zamijenila manioka, južnoamerička žitarica korjenastog oblika slična mrkvi i bogata je škrobom.
Gastronomski je grijeh za svakoga tko posjeti Brazil, a da ne proba ovo tradicionalno jelo. Srećom, Bobo je lako naručiti u restoranima s domaćim jelima i vrlo ga je jednostavno napraviti. Bijela riža je neizostavni prilog, a ako dodate zelenu salatu imate kompletan obrok.
Jedini sastojak koji se teško može nabaviti izvan Brazila je narančasto palmino ulje dendê, dok je tapioka dostupna na svim tržištima.