Zaželjeli ste se finog, mekanog tijesta punjenog džemom ili čokoladom? Nemojte otići u prvu pekaru, već ukusne buhtlice pokušajte napraviti kod kuće. U nastavku vam donosimo buhtle recept .
Za pripremu vam je potrebno:
- 500 g brašna
- 250 ml mlijeka
- 200 g pekmeza ili čokolade
- 100 g maslaca
- 1 suhi kvasac
- 1 jaje
- 40 g šećera
- 1 vanilin šećer
- maslac
- korica limuna
- žličica soli
(FOTO: Pexels)
Buhtle recept :
U posudu ubacite brašno, kvasac, sol, šećer, izribanu koricu limuna i vanilin šećer pa sve zajedno izmiješajte. Sada ubacite jaje i rastopljeni maslac pauz miješanje dodajte i toplo mlijeko. Tijesto sada ubacite u nauljenu posudu, prekrijte ga krpom te ostavite na toplom mjestu da se digne.
Dignuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrežite ga na kvadrate. Na svaki kvadrat ubacite žlicu punjenja, savijte krajeve i dobro ih pritisnite. Buhtlice poslažite u pleh za pečenje koji ste obložili masnim papirom.
Ostavite buhtleda odstoje 20 minuta, a onda ih ubacite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite ih 40 minuta. Kada su gotove, premažite ih maslacem. Uz ovaj buhtle recept kod kuće uvijek možete uživati u svježim i toplim slasticama.