Carpaccio (čitaj karpačo) -fino narezani sirovi biftek, jede se kao hladno predjelo.
Cajun (čitaj kahun) - odnosi se na dvije stvari, na način pripreme riže, rakova i bamije koju su pripremali francuski Kanađani koji se se du 18. stolježu doselili na američki Jug. Postoji i mješavina začina pod istim nazivom koji se sastoji od soli, kajenskog papra, timijana origana, mljevene paprike, papra, kima i gorušice.
Croissant – francuska delicija od zarolanog lisnatog tijesta, punjena ili prazna, savršena kao doručak ili desert
Curry (čitaj kari) – još jedan začinski prah – simbolizira Indiju i njihovu kuhinju, a kolonizacijom ga preuzima Engleska i dovodi u Europu, sastoji se od kukrume, korijandera, cimeta, kardamoma, klinčića, kima, đumbira, češnjaka i papra.
Cukarini – maleni kolačići tipično pripremani za blagdane. Prhko tijesto se prije pečenja namoči u rakiju i šećer kristal.
Crêpes - dobre stare tanke palačinke, punjene raznim slatkim nadjevima uz dodatak šlaga od slatkog vrhnja.
Confit (čitaj konfi) – način pripremanja mesa, obično peradi. Meso se peče na laganoj vatri na svojoj masti, a kasnije se u toj istoj masnoći meso čuva jer ona služi kao prirodni konzervans.
Calzone (čitaj kalcone) – dizano tijesto kao ono za pizzu se puni pelatima, mesom, sirom, inćunima ili maslinama
Carbonara – tjestenina sa slaninom i češnjakom, u kojoj se jaje služi kao poveznica tjestenine i priloga bez drugih umaka
Chiffonade (čitaj šifonad) tehnika kuhanja kojom se najčešće listovi špinata ili bosiljka režu na duge i tanke rezance.