Raul Lajtman izvrstan je chef koji u showu Tri, dva, jedan – kuhaj!" djeluje kao kuhar iz sjene. Budnim okom prati svaki recept i natjecatelja i članova žirija te prema istom nabavlja i brine se o namirnicama s kojima se barata. Na setu postoji osnovno pravilo da se niti jedna namirnica ne baca, već se iskoristi za daljnju obradu. Dakako, za isto se brine upravo Raul i tou posebnoj maloj kuhinji koja je ubrzo postala pravi mali raj za žiri i natjecatelje. U njojse stvaraju ukusne delicije i nesvakidašnji specijaliteti i kamere tamo nikadane zalaze.
Raul je pobornik izvornih bazičnih okusa koji populariziraju sveto kuharsko pravilo "tri namirnice" i jedan je od pionira koji se godinama zalaže za ispravnu termičku obradu namirnica. Nakon što je dugi niz godina proveo u Austriji i Njemačkoj, gdje je upoznavao globalne trendove u gastronomiji te bio šef kuhinja u ponajboljim hotelima i restoranima te se još usavršio u pripremanju umaka u francuskom Lautremontu, Raul se vratio u Hrvatsku. Kuha od svoje 14. godine, a baka Eva ga je odgajala na 'varijacijama za žlicu'.
Od minhenskih restorana do mondenih nautičkih klijentela na Jadranskom morute probirljivih gostiju u zagrebačkim restoranima, Raul sada radi i kao konzultant i supervizor, te unaprjeđuje ponude zagrebačkog ugostiteljstva.