Ostalo

"Cous-cous ne smije postati zgrudana, neprivlačna masa!"

Doznajte na što treba pripaziti kada se radi salata s cous-cousom, koliko se meso treba istući za carpaccio i što ide u kremu od vanilije.

Press
24.02.2017 15:28

U sukobu restorana Tin i Ana u zadatak su dobili pripremu hladnog predjela, odnosno osvježavajuću cous-cous salate. Željka je gledateljima dala savjet da, ako radite salatu s takvom osjetljivom bazom kao što je cous-cous koji se ne kuha, nego se samo pofuri vodom, treba pripaziti da se ne slijepi u zgrudanu, neprivlačnu masu.

S junećem carpacciom su radile Ozana i Katarina. Da isti bude kak' Bog zapoveda', prijateljice su trebale pripaziti na debljinu mesa, odnosno, biftek se mora dobro rastući s batom da bude dovoljno tanak. Također se mora paziti da ne smije biti prezačinjen. Carpaccio se gostu nudi dobro rashlađen.

Kristijan i Martin u 'sudaru titana' radili su vanili kremu, pa im je Pažanin priskočio u pomoć sa savjetom – nemojte je zgusnuti s brašnom, nego mlijekom, zbog čega morate paziti na temperaturu uz neprestano miješanje.