Ostalo

Crveni tim se pogubio!

Nepisana kulinarska pravila kažu da se kontinentalna kuhinja bazira na nešto težim jelima, na mesu i začinima. Međutim, natjecatelji Crvenog tima nekako su zaboravili iz kojeg dijela Hrvatske potječu, jer su za svoja prva autorska jela u showu Tri, dva, jedan – kuhaj!" koristili namirnice karakteristične za Mediteran – pašticadu, špagete, žgvacet, lignje, kapare, masline...

Press
08.02.2016 13:38

Upravo kada smo pomislili da su natjecatelji Bijelog tima zalutali u temi Bakino dvorište" prošli tjedan, isto bi se moglo dogoditi i Crvenima. Neki će parovi već na samom početku pokazati da, to što dolaze iz središnjeg dijela Hrvatske, ne znači da ne znaju pripremati dalmatinske delicije.

Tako će sestrične Filipa i Petra u svojem prvom predstavljanju pred žiri donijeti punjene lignje s kozjim sirom i pršutom, specijalitet koji njihova baka naviše voli. Prijateljice i daljnje rođakinje, Ana i Snježana napravit će ćuftice sa špagetima, dok će najbolji prijatelji, Luka i Katarina pokušati zadiviti žiri pašticadom.

Svega nekoliko natjecatelja svojim će specijalitetima ostati u kontinentalnoj kuhinji. Otac i sin, Petar i Jurica pripremit će srnetinu s okruglicama, Silva i Dražen odlučit će se za punjene kobasice, Željko i Snježana za biftek u umaku od zelenog papra, a Ina i Dina će pripremiti teletinu u umaku.

Tomislavu Špičeku svidjet će se užurbanost, panika i uzbuđenje kod novih natjecatelja, no ne i modni dodaci nekih kandidata koji nisu primjereni radu u kuhinji. Kome je Špiček dao 'jezikovu juhu' već pri prvom upoznavanju, doznajte večeras u novoj epizodi showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" u 20:45 na RTL-u !