Mnogi izbjegavaju cvjetaču zbog njezinog specifičnog okusa, ali uz malo truda, od ovog se povrća mogu napraviti itekako ukusna jela. U kategoriji cvjetača recepti , mi vam donosimo zanimljiv način pripreme pirea.
(FOTO: Pixabay)
Za pripremu vam je potrebno:
- glavica cvjetače
- kiselo vrhnje
- sol, papar
- češanj češnjaka
- vlasac
- 20 g maslaca
Cvjetača recepti :
Glavicu cvjetače nasjeckajte na manje komade, a onda je stavite kuhati u vodu sve dok ne omekša (kada je probodete vilicom, mora proći bez otpora). Kada je gotova, s gnječilicom za krumpir je pretvorite u pire, dodajte nekoliko žlica kiselog vrhnja, nasjeckani češnjak, sol, papar i maslac pa sve dobro izmiješajte.
Na kraju posipajte svoj pire s vlascem i recept je gotov, dobili ste zdravi i ukusni prilog. Cvjetača recepti mogu se pripremati na razne načine te će poslužiti kao savršen dodatak ručku kada nemate ideja.