Daikon – poznatiji kaobijela rotkva. Ime je dobila iz japanskog jezika - dai (dug) i kon (korijen), kao i ostale vrste rotkvi, poslužuje se u hladnim salatama
Deglaziranje - proces u kojem se koagulirani mesni sokovi otapaju u posudi s vodom, vinom ili temeljcem, nakon što se izvadi iz pećnice. Ta otopina se zatim reducira i koristi za umak.
Döner kebab - tipičan je za Tursku, Bliski Istok i Grčku, a sastoji se od peciva u kojem se nalazi tanko narezano meso, najčešće junetina, koja se prije toga pekla na posebnoj vrsti ražnja. Kao prilog se koristi razno povrće, umaci i slani sir.
Dinstanje – pirjanje na vrućem ulju ili masti, najčešće se radi o luku, povrću ili mesu.
Dresing i dip - dresing je umak za salate pripremljen od ulja, octa, soli i papra, senfa i drugih dodataka. Dip je umak mekše teksture, gušći od dresinga, a može biti i sladak i slan.
Deaeracija -postupak uklanjanja zraka iz ambalaža, bile one metalne, plastične ili staklene. Razlog je jednostavan - želi se spriječiti kvarenje proizvoda i produljiti njihov vijek trajanja.
Dashi – još jedan japanski naziv – temeljac od smeđih sušenih kombu algi, tune ili drugih namjernica. Bez dashija ne bi postojala miso juha.
Dim-sum - kinesko jelo koje se satoji od jastučiča punjenih ribom, plodovima mora, mesom ili povrćem.
Dekanter - boca posebnog širokogpodnožja i uskog grla koja služi za dekantiranje, odnosno prozračivanje vina za što ukusniji okus.
Digestiv – liker ili rakija koja se pije nakon obroka pod pretpostavkom da je dobro za probavu. Riječ je francuskog porijekla.