Ostalo

Davorka i Ružica otkrivaju tajne svojih visoko ocijenjenih slastica!

Svi se žele domoći recepata koji su dobili najviše ocjene showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'!

Press
20.04.2018 18:05

Ako pogledamo malo u prošlost, čini se da su deserti najslabija karika natjecatelja - i to svake sezone popularnog kulinarskog showa! Tu tradiciju" dobivanja loših ocjena za deserte prekinule su dvije dame, čije su slastice raspametile žiri.

Od četvrtka navečer na službenom Facebook profilu showa ne prestaje navala pitanja kako nabaviti recepte za ledenu tortu gospođe Davorke i parfe kremu sa špiglom" od malina gospođe Ružice . Obje su za spomenute slatke delicije dobile savršene komplimente žirija i najbolje ocjene pa smo ih odlučili pitati u čemu je tajna deserta, koji su dobili deset i devet bodova.

Pročitajte još
Ledena torta

Nažalost, u toj smo epizodi iznenada morali promijeniti moj originalni recept jer neke namirnice nisu bile dostupne na setu. Trebala sam napraviti desert od namirnica koje sam dobila pa nam je avokado iz Sparove voćarnice odlično poslužio za kremu!", otkrila nam je simpatična Davorka , koja ledenu tortu često priprema kod kuće.

Smjesa za podlogu torte zapravo mora odstajati u hladnjaku barem jednu noć. Pošto se nama žurilo jer smo bili ograničeni vremenom, u smjesu smo nadodali mljevene kekse, koji su skupili vlagu", otkriva Davorka, čiju tortu obožavaju svi u njezinoj obitelji, od supruga i sina Vjeke, pa do unučadi.

Zeličanka Ružica također kod kuće priprema desert koji je od žirija dobio same pohvale, a zna se poigrati i s drugim okusima, poput čokolade, šumskog voća ili jogurta. Svi hvale njezinu parfe kremu jer u njoj nema previše šećera.

Pročitajte još
Mascarpone parfe na špiglu od malina

Na kraju se, u ohlađenu smjesu za parfe, šlag lagano umiješava rukom. Nikako mikserom! To je jako bitno kako bi smjesa imala teksturu pjene. Žao mi je što na setu nismo imali više vremena jer bi se tada krema bolje stisnula u frižideru", kaže Ružica, koja ovaj desert kod kuće uvijek pripremi dan ranije te ga servira u čaši , a nikako u tanjuru, kako je to bio slučaj u showu.

Prvo stavim taj špigl" od maline, pa kremu, pa onda odozgo opet zalijem špiglom". Znam ukrasiti šlagom i jednom malinom", otkriva uvijek nasmijana Ružica, koju raduje što gledatelji pitaju za njezine i Baričine recepte.

Hoće li pasti još koja odlična ocjena za desert i u nastavku natjecanja, otkrijte od ponedjeljka, 23. travnja u 21:05 sati, kada se na RTL-u prikazuje nova epizoda showa Tri, dva, jedan – kuhaj!".