Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NAUČI VIŠE!

Doktor nauka kulinarstva objasnio dekonstrukciju jela!

Svaka grana znanosti ima svoje termine pa tako i kulinarstvo. U eri popularizacije kuhanja osjećat ćete se bolje kada otkrite gastronomske 'misterije', a samim time i postati još bolji kuhar.

Image
Press/ 17.10.2017. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vjerojatno ste čuli za jednog jedinog i jedinstvenog Ferrana Adriu, kuhara, umjetnika, izumitelja i genijalca. Ono što se uvijek veže uz njega je i restoran El Bulli, koji je zatvorio zbog gubitka, ali i El Bulli 2005.-2011. – zbirka recepata i tehnika stvorenih u njegovom slavnom restoranu, koja služi i kao temelj jednog drugog projekta pod nazivom Bullipedia.

Španjolski velikan kulinarstva, legendarni chef Adria, začetnik tzv. molekularne gastronomije, nakon što je zatvorio svoj restoran, prebacio se na posao s hamburgerima, slastičarnama i predavanjima na Harvardu, a njegovu terminologiju zna i naš chef Mate Janković.

Baš kako bi što više educirao natjecatelje showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, Mate im je objasnio i što znači dekonstrukcija u kulinarstvu.

„Dekonstrukcija je kulinarski pravac nastao 90-ih godina u Španjolskoj. Prvi koji ga je počeo koristiti bio je Ferran Adria, chef poznatog restorana El Bulli. Dekonstrukcija je zapravo rastavljanje nekakvog jela i promjena njegovih tekstura i oblika, ali nipošto po cijenu izvornog okusa jela“, kazao je Mate, koji je dugo vremena učio i pratio rad chefa Ferrana Adria, koji važi za najboljeg kuhara i stručnjaka u kulinarstvu na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što će sve Mate naučiti natjecatelje i s kojim pojmovima će ih upoznati, ne propustite doznati već večeras u novoj epizodi showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ u 19:10 sati na RTL-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Za prste polizati!

Recepti od vrganja by Tomislav Špiček

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba