Iako u dućanima možete pronaći raznovrsne paštete, postavlja se pitanje koliko su one uopće zdrave i je li ih nužno kupovati pošto sami možemo napraviti zdraviju paštetu, i to u vrlo kratkom roku. Bila pašteta mesna ili riblja, može nam poslužiti kao obrok kada nemamo vremena pripremiti jelo, koje zahtijeva dužu pripremu.
Pašteta se uglavnom poslužuje s tostiranim kruhom stoga uvijek treba napraviti isti omjer paštete i kruha. Budući da se radi o masnom jelu, koje je najukusnije upravo onda kada je posluženo, svakako ju izvadite desetak minuta prije posluživanja iz hladnjaka. Isto tako, najbolje ju je poslužiti s tanjurima i malim zaobljenim nožem. Ovaj omiljeni namaz može se poslužiti za ručak, ali i kao predjelo s raznim drugim namirnicama na pladnju. Za razliku od mesnih pašteta, riblje zahtijevaju malčice više začina stoga je potrebno držati se recepta po kojem radimo.
U četvrtak navečer u showu Tri, dva, jedan – kuhaj!" Silvijana i Marica pripremale su paštetu od pilećih jetrica, ali i riblju paštetu. Bez obzira što su iskusne Zadranke pripremale više puta raznorazne paštete, žiri im je ipak uspio pronaći male zamjerke. Gdje su Silvijana i Marica pogriješile i na što u budućnosti kod pripreme paštete trebaju pripaziti, pogledajte sami u priloženom videu.