Ostalo

Domaći kruh recept - saznajte kako kod kuće ispeći kruh

U nastavku pročitajte domaći kruh recept od kojeg će vam zamirisati čitava kuhinja

RTL.hr
30.04.2021 06:00

Imali išta bolje od mirisa tek pečenog kruha koji ispuni kuhinju u najljepšim aromama?Iakose mnogi straše njegove pripreme kod kuće,onazapravo nije nimalo komplicirana. U nastavku vam donosimo domaći kruh recept .

Za pripremu vam je potrebno:

500 grama glatkog brašna
450ml tople vode
7 grama suhog kvasca
1 žličica meda
1 žličica soli
2 žlice maslinovog ulja

Kruh

(FOTO: Pixabay)

Domaći kruh recept :

U posudu ubacitesvesastojkete miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a ako vam je tijesto previše gusto dodajte vode (i obratno).

Sada tijestoizvadite na pobrašnjenu površinu pa ga krenite mijesiti.Dobroga razvaljajte, a potom formirajte kuglu koju prebacite u posudu. Prekrijte je krpom i ostavite na toplijem mjestu da se tijesto krene dizati.

Kada vidite da se tijesto diglo, izvadite ga iz posude, a onda još jednom zamijesite. Sada pleh u kojem ćete peći kruh premažiteuljem, dodajte malo brašna pa ubacite tijesto. Pričekajte dok se malo podigne, a onda pleh stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 30minuta.

Kada kruh poprimi smećkastu boju, izvadite ga iz pećnice. Sada i sami vidite da je ovaj domaći kruh recept veoma jednostavan, stoga je vrijeme da ga isprobate pripremiti kod kuće.