Ostalo

Domaći rezanci uvijek su plus u ocjenjivanju

Iako u trgovinama možemo naći nekoliko vrsta, domaći rezanci su uvijek slađi, a podsjećaju nas i na jela koja je kuhala naša baka. Baš kao što je i Željka Klemenčić rekla u showu, žiri će uvijek dodatno nagraditi one parove koji sami naprave rezance za juhu, pljukance, žličnjake...

Press
11.02.2016 10:53

Talijani su od svoje tjestenine uspjeli stvoriti industrijske brendove koji slove za najbolje na svijetu. Međutim, i vrapci na grani znaju da je upravo domaća tjestenina najbolja i najzdravija.

Koji je najbolji recept za domaće rezance ili tjesteninu? Osnovno i jedino pravilo je da se oni prave samo od brašna i jaja. Od samo jednog jaja i mrvicu brašna napravi se rezanaca za 12 tanjura juhe.

Najčešća priprema je da 75 dag brašna istresite na dasku i u sredini načinite udubinu u koju stavite jedno jaje i sol. Sve zajedno miješajte do potrebne čvrstine. Ako je tijesto pretvrdo, možete dodati nekoliko kapi vode. Zatim tijesto tanko razvaljujte i osušeno izrežite na tanke rezance.

Nemojte biti tzv. lijena kuharica i napraviti previše debele rezance. Uzmite si vremena i uživajte u pripremi.