Ostalo

Donosimo vam tri recepta za prste polizat

Za sve gurmane, sladokusce i prave profesionalce u kuhinji, donosimo dva recepta našeg omiljenog chefa Ivana Pažanina.

Press
15.04.2017 13:00

Ako ne znate što biste kuhali za sutrašnji svečani ručak, ove delicije iz bilježnice popularnog člana žirija showa "Tri, dva, jedan-kuhaj!" sigurno će oduševiti sve koji se nađu na vašem uskrsnom ručku.

Marinirana trlja na rikuli i matovilcu

12 komada trlje

Matovilac 0,1 kg

Rikula 0,15 kg

Limeta 2 kom

Naranča 3 kom

Sviježi bosiljak

Šareni papar

Cvijet soli

Trlju očistiti i filetirati. Meso trlje marinirati u soku naranče, limete, maslinovog ulja i svježeg bosiljka. Na začinjenu rikulu staviti komade naranče, a preko salate posložiti trlju. Začiniti cvijetom soli, šarenim paprom i posoliti s bosiljkom.

Hobotnica inforno sa povrćem

Hobotnica mala 2,5 kg

Mladi baby krumpir 1 kg

Mrkva 0,4 kg

Lovorov list 3 kom

Češnjak 1 glavica

Ružmarin

Bijelo vino 0,3 L

Luk 0,3 kg

Maslinovo ulje

Hobotnicu očistiti, a ako je velika, isjeći na jednake komade. Krumpir, povrće i hobotnicu peći u pećnici ispod folije. Pri kraju maknuti foliju i zaliti sa bijelim vinom te peći još malo dok ne uhvati koricu.

Tartar tuna sa aromatiziranim maslacem

Tuna 0,7 kg

Wasabi krema

Chilly papričica 2 kom ( ne jako ljuta)

Cvijet soli

Bijeli papar

Maslac

Maslinovo ulje

Limeta

Naranča

Crna sol

Ružmarin

Tunu isjeći na sitne kockice, začiniti sa wasabi kremom, solju, paprom, chilly papričicom, sokom od limete i naranče te maslinovim ulje. Maslac istući u snijeg i po njemu posuti ružmarin i crnu sol.