Ako ne znate što biste kuhali za sutrašnji svečani ručak, ove delicije iz bilježnice popularnog člana žirija showa "Tri, dva, jedan-kuhaj!" sigurno će oduševiti sve koji se nađu na vašem uskrsnom ručku.
Marinirana trlja na rikuli i matovilcu
12 komada trlje
Matovilac 0,1 kg
Rikula 0,15 kg
Limeta 2 kom
Naranča 3 kom
Sviježi bosiljak
Šareni papar
Cvijet soli
Trlju očistiti i filetirati. Meso trlje marinirati u soku naranče, limete, maslinovog ulja i svježeg bosiljka. Na začinjenu rikulu staviti komade naranče, a preko salate posložiti trlju. Začiniti cvijetom soli, šarenim paprom i posoliti s bosiljkom.
Hobotnica inforno sa povrćem
Hobotnica mala 2,5 kg
Mladi baby krumpir 1 kg
Mrkva 0,4 kg
Lovorov list 3 kom
Češnjak 1 glavica
Ružmarin
Bijelo vino 0,3 L
Luk 0,3 kg
Maslinovo ulje
Hobotnicu očistiti, a ako je velika, isjeći na jednake komade. Krumpir, povrće i hobotnicu peći u pećnici ispod folije. Pri kraju maknuti foliju i zaliti sa bijelim vinom te peći još malo dok ne uhvati koricu.
Tartar tuna sa aromatiziranim maslacem
Tuna 0,7 kg
Wasabi krema
Chilly papričica 2 kom ( ne jako ljuta)
Cvijet soli
Bijeli papar
Maslac
Maslinovo ulje
Limeta
Naranča
Crna sol
Ružmarin
Tunu isjeći na sitne kockice, začiniti sa wasabi kremom, solju, paprom, chilly papričicom, sokom od limete i naranče te maslinovim ulje. Maslac istući u snijeg i po njemu posuti ružmarin i crnu sol.