Ostalo

Evo kako bi Pažanin pripremio brancina!

U drugoj epizodi gastro showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' žiri je vidio i okusio svakakve kombinacije s brancinom kao temeljnom namirnicom njihovih recepata.

Press
03.02.2016 11:56

No sigurno vas zanima kako ga priprema mediteranska karika našeg žirija – I van Pažanin.

Mnogi natjecateljihtjeli su impresionirati kontinentalni dio žirija pa su se poigrali svakakvim kombinacijama, pa čak i spajanjem ribe s mesom, no ipak, najviše pohvala pobrao je Ankin i Ivanov brancin pripremljen na starinski način koji je dobio i najbolje ocjene.

Član žirija, Ivan Pažanin poput pravog morskog vuka ispričao nam je kako je, dok je bio mlađi, ulovio brancina podvodnom puškom te nam je dao savjet kako ga najlakše pripremiti.

- Kako sam pravi Dalmatinac, dok sam bio mlađi, lovio sam ribu podvodnom puškom. Ne mogu reći da je bilo puno takvih situacija, ali imam par uspomena kojih ću se uvijek rado sjećati. Kandidati su se, kao i ja, borili s brancinom. Samo, ja sam se borio sa živim, a oni ne. Nisu ga znali ispravno filetirati te se prema bijeloj gurmanskoj ribi nisu odnosili s poštovanjem. Osim što se može staviti na gradele, to je riba koja može podnijeti dužu termičku obradu te se poslužuje s laganim umacima. Ipak, moj omiljeni recept s brancinom je da ga radim u pećnici s povrćem -savjetuje Pažanin koji je nakon početka showa dobio brojne zahtjeve za prijateljstvo i nekoliko ponuda za kavu.

Pažanina gledajte večeras u emisiju "Tri, dva, jedan - kuhaj" u 20 sati!