Ostalo

Evo kako napraviti najukusnije marinirane tikvice

Pogledajte u videu kako naš Tomek priprema hrskave marinirane tikvice.

Dobar tek
07.03.2018 09:43

1. Operite tikvice te im odstranite krajeve. U veću zdjelu ulijte ledenu vodu, dodajte kocke leda, kriške narezanog limuna i na kraju u vodu iscijedite sok od jednog limuna. Limun se koristi da tikvice ne promijene svoju boju.

2. Tikvice narežite po dužini na debljinu od 3 mm. Po mogućnosti koristite mesoreznicu kako bi ravnomjerno bile izrezane. Stavite tikvice u zdjelu sa ledenom vodom i limunom. Neka odstoje 10 do 15 minuta jer će na taj način od hladnoće biti hrskave.

3. Ocijedite ih uz pomoć papirnatog ubrusa. Posložite tikvice na tanjur, po njima naribajte svježu mrkvu, začinite limunovim sokom, maslinovim uljem, posolite, poparite svježe mljevenim paprom, dodajte usoljene kapare i na samom kraju par ploškica parmezana.

Dobar tek!