Tikvice, vrhnje, parmezan, jaje, luk, sol, brašno, maslac – nabrajale su Silvijana i Marica sastojke koje su stavile u svoj tart ili quiche od tikvica. Špiček ih je odmah nakon toga upitao jesu li dobro osušile tikvice jer je poznato da tikvice "puste vodu"prilikom pečenja. Marica je potom kazala kako su dobro "centrifugirale"tikvice kako bi im tijesto ostalo prhko, ali žiri je primijetio kako je tijesto ipak bilo prevlažno.
Špiček je napomenuo kako tijesto uvijek treba staviti u pećnicu 15 minuta da se ispeče i posuši, a tek se onda stavlja nadjev. Osim toga, Mate zna još jedan trik - Donji dio tijesta premažite sa žumanjkom da ne probije tekućina", savjetovao im je kako bi slijedeći put bile sigurne da će tijesto ostati suho i prhko, kako inače treba biti u svakom quicheu ili tartu.
Ostale kulinarske trikove ne propustite saznati u ponedjeljak u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj! U 21:40 na RTL-u!