Ostalo

Evo na što treba pripaziti u pripremi quichea

Silvijana i Marica pripremale su quiche od tikvica u kojem su stručna nepca članova žirija prepoznala neke nedostatke pa su ih savjetovali na što trebaju obratiti pažnju kako bi njihov quiche drugi put bio bez mane.

Press
12.11.2017 10:00

Tikvice, vrhnje, parmezan, jaje, luk, sol, brašno, maslac – nabrajale su Silvijana i Marica sastojke koje su stavile u svoj tart ili quiche od tikvica. Špiček ih je odmah nakon toga upitao jesu li dobro osušile tikvice jer je poznato da tikvice "puste vodu"prilikom pečenja. Marica je potom kazala kako su dobro "centrifugirale"tikvice kako bi im tijesto ostalo prhko, ali žiri je primijetio kako je tijesto ipak bilo prevlažno.

Špiček je napomenuo kako tijesto uvijek treba staviti u pećnicu 15 minuta da se ispeče i posuši, a tek se onda stavlja nadjev. Osim toga, Mate zna još jedan trik - Donji dio tijesta premažite sa žumanjkom da ne probije tekućina", savjetovao im je kako bi slijedeći put bile sigurne da će tijesto ostati suho i prhko, kako inače treba biti u svakom quicheu ili tartu.

Ostale kulinarske trikove ne propustite saznati u ponedjeljak u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj! U 21:40 na RTL-u!