Ostalo

Fino i povoljno: Kako pripremiti najbolju palentu s pilećom jetricom

Ako je neka namirnica nepravedno zapostavljena, onda je to jetrica!

RTL
25.09.2017 07:20

Donosimo recept za jelo koje će definitivno promijeniti vaše mišljenje o jetricama (ili vas natjerati da ih zavolite još više).

Sastojci:

- pileća jetrica

- 1crveni luk

- 3 češnja češnjaka

- Pasirana rajčica DESPAR

- 2 dcl crnog vina

- lovorov list

- sol, papar

- za palentu:

- SPAR palenta

- Voda

- sol

- maslac

1. Dinstajte luk i češnjak.

2. Dodajte narezanu i očišćenu pileću jetricu. Kratko popržite.

3. Umiješajte passatu.

4. Zalijte crnim vinom.

5. Dodajte lovor i začine.

6. Ostavite da lagano krčka 10-15 minutauz povremeno miješanje. Nakon što jetrica promijene boju i vino ishlapi, jelo je gotovo.

7. Paletnu pripremite prema uputama na pakiranju. Po želji dodajte maslac.

8. Na tanjur servirajte palentu s jetricama.

9. Poslužite odmah.