Donosimo recept za jelo koje će definitivno promijeniti vaše mišljenje o jetricama (ili vas natjerati da ih zavolite još više).
Sastojci:
- pileća jetrica
- 1crveni luk
- 3 češnja češnjaka
- Pasirana rajčica DESPAR
- 2 dcl crnog vina
- lovorov list
- sol, papar
- za palentu:
- SPAR palenta
- Voda
- sol
- maslac
1. Dinstajte luk i češnjak.
2. Dodajte narezanu i očišćenu pileću jetricu. Kratko popržite.
3. Umiješajte passatu.
4. Zalijte crnim vinom.
5. Dodajte lovor i začine.
6. Ostavite da lagano krčka 10-15 minutauz povremeno miješanje. Nakon što jetrica promijene boju i vino ishlapi, jelo je gotovo.
7. Paletnu pripremite prema uputama na pakiranju. Po želji dodajte maslac.
8. Na tanjur servirajte palentu s jetricama.
9. Poslužite odmah.