Ostalo

Francuska salata - obavezan prilog za nadolazeće blagdane

Chef Mate Janković obožava francusku salatu, a za razliku od slavonskih bećara, on u nju voli staviti i – jabuku!

Press
22.11.2017 10:00

Francuska salata u originalu sadrži grašak, kisele krastavce, krumpir, jaje, mrkvu, majonezu, kiselo vrhnje i začine po želji, no postoje različiti načini pripreme ove veličanstvene salate. Na primjer, Anto i Antonio u svoju su varijantu dodali i kuhanu šunku, no dodatak šunke ili mesa u takvu vrstu salate pretvara ju u rusku salatu i to je glavna razlika između nje i francuske. Za razliku od bećara, Janković izostavlja šunku, no u francusku salatu voli dodati jabuku.

Volim hrskavost jabuke u francuskoj salati koja joj daje jednu dodatnu hrskavost i kiselost", kazao je Mate, a priznao je da mu je ipak najdraža francuska salata ona koju netko drugi napravi za njega jer je njezina priprema zahtjevna zbog sjeckanja mnogobrojnog povrća.

Način na koji Mate priprema svoju omiljenu francusku salatu možete pogledati u sljedećem videu, a ostale savjete i kulinarske delicije ne propustite pogledati u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' večeras u 21:40 na RTL-u!