Francuska salata mnogima je neizbježan dio blagdanskog stola pa se svake godine već tradicionalno priprema u svim dijelovima Hrvatske. Iako su svima već dobro poznati sastojci koji u nju idu, u nastavku pročitajte kako točno glasi francuska salata recept .
Za pripremu vam je potrebno:
- 450 g zamrznute mješavine mrkve i graška
- 300 g krumpira
- 200 g kiselih krastavaca
- sol
- papar
- 1 žlica senfa
- 2 žličice vrhnja
- 360 g majoneze
(FOTO: Pixabay)
Francuska salata recept :
Najprije zamrznutu mješavinu mrkvice i graška stavite u kipuću, posoljenu vodu kako bi se odmrznula te kuhajte od 10 do 15 minuta. Za to vrijeme u drugu posudu stavite kuhati krumpir dok se ne omekša (otprilike 20 minuta otkako voda zakuha). Kada je gotov, narežite ga na sitne komade, a grašak i mrkvu ocijedite.
Sve zajedno pomiješajte u jednu posudu pa dodajte senf, majonezu, vrhnje, sol i papar. Nasjeckajte krastavce na sitne komade pa dodajte i njih tenastavite miješati. Prije nego što je poslužite, salatu ohladite u hladnjaku.
Ovo je bio klasičan francuska salata recept , a po svojim preferencijama možete dodati još začina. Salata je odličan izbor kao hladno predjelo uz suhomesnatenareske.