Ganache - mješavina naribane ili sitno sjeckane crne ili bijele čokolade, obogaćena slatkim vrhnjem. Smjesa se tuče srednjom brzinom, a konzumira se potpuno ohlađena.
Glazura - premaz od sjajne, često slatke tvari kojom se prekriva hrana, najčešće torte i kolači.
Gluten - ljepljiva, elastična bjelančevinasta tvar koja se nalazi u pšenici (žitu), brašnu, raži, ječmu, piru, te zobi koja je često kontaminirana zbog toga što se najčešće uzgaja uz pšenicu. Gluten čini tijesto ljepljivim i on daje elastičnost tijestu od sviju žitarica. Kod nekih osoba postoji netolerancija na gluten - celijakija.
Goljenica - dio prednje noge životinje između karpalnog i ramenog zgloba gdje počinju važne mišićne skupine.
Gorgonzola - vrsta talijanskog plemenitog sira bijele boje, meko-pastozne konzistencije, na prerezu prošaran plavo-zelenkastom plijesni, svojstvene arome i blago pikantnog okuse.
Gomasio -začin koji se koristi za oplemenjivanje povrća, salata i riže. Radi se od crnog sezama i krupne soli koji se melju zajedno.
Granita -šećerni sirup koji zbog sporog hlađenja dobiva ledene kristale, poslužuje se kao desert.
Gratiniranje - postupak obrade hrane u pećnici ili ispod grilla, prilikom koje se sastoji preliju umakom, te posipaju sirom kako bi dobili efekt hrskavosti.
Gverc - ukusno piće koje se spravlja od meda koji se zamuti brojnim začinima. Dolazi od njemačke riječi gewurz što znači začin.
Gremolada – mješavina naribane limunove korice, peršina i češnjaka, savršeno paše na jela od ribe.
Grandmariner – Liker koji je ime dobio po francuskim proizvođačima Marier-Lapostolle. Specifičan je po finoj aromi naranče.ž
Grapa - talijanski naziv za ono što na našim prostorima poznajemo kao lozovaču.
Guacamole – slavni umak koji dolazi iz Meksika. Priprema se od avokada, uz dodatak limunovog soka, chillija i češnjaka, a može biti dio i predjela i glavnog jela.