Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ideja za ručak

Gulaš recepti: Kako pripremiti savršen juneći gulaš?

U kategoriji gulaš recepti, saznajte korak po korak kako se pravi onaj s junetinom

Image
Foto: Pixabay
RTL.HR/ 20.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ne znate što pripremiti za današnji ručak? Mi vam donosimo prijedlog - juneći gulaš s njokima ili tjesteninom. U kategoriji gulaš recepti, saznajte korak po korak kako se pravi onaj s junetinom. 

Za pripremu vam je potrebno: 

  • 800 g juneće plećke 
  • 800 g luka 
  • 250 g pasirane rajčice
  • 2 mrkve 
  • 100 g slanine 
  • 5 češnja češnjaka 
  • mesni temeljac 
  • svježi peršin 
  • maslinovo ulje 
  • sol, papar 
  • 3 žličice slatke crvene paprike 
  • čili papričice 
Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay) 

Gulaš recepti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najprije na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk. Pirjajte ga dok ne omekša, a onda dodajte i meso narezano na kockice. Poklopite i pustite da se sve dinsta 15 minuta. Sada dodajte temeljac te pustite još 15 minuta da pirja na laganoj vatri. 

Dok se meso krčka, peršin, češnjak i slaninu sameljite u blenderu tako da dobijete paštetu. Kada se gulaš već nekih 30 minuta kuhao, dodajte nasjeckanu mrkvu, poklopite ga i ostavite još sat i pol da se kuha. 

Upravo se čita

Image
'ne voli samo žene već i novac'

Prava sapunica u Sikirevcima, a u glavnoj ulozi župnik: 'Sumnjao sam da se moja supruga dopisuje s nekim...'

Sada možete začiniti meso sa solju, paprom, crvenom paprikom, čilijem i pasiranom rajčicom, a onda ubacite i dvije žličice paštete koju ste prethodno izblendali. Sve dobro pomiješate i vaš gulaš je spreman. 

Gulaš recepti izvrsni su u kombinaciji s njokima ili tjesteninom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL.HR/ 20.8.2021. u 6:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slatki grijeh

Američke palačinke za polizati prste!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba