Ne znate što pripremiti za današnji ručak? Mi vam donosimo prijedlog - juneći gulaš s njokima ili tjesteninom. U kategoriji gulaša recepte , saznajte korak po korak kako se pravi onaj s junetinom.
Za pripremu vam je potrebno:
- 800 g juneće plećke
- 800 g luka
- 250 g pasirane rajčice
- 2 mrkve
- 100 g slanine
- 5 češnja češnjaka
- mesni temeljac
- svježi peršin
- maslinovo ulje
- sol, papar
- 3 žličice slatke crvene paprike
- čili papričice
(FOTO: Pixabay)
Gulaša recepte :
Najprije na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk. Pirjajte ga dok ne omekša, a onda dodajte i meso narezano na kockice. Poklopite i pustite da se sve dinsta 15minuta. Sada dodajte temeljac te pustite još 15 minuta da pirja na laganoj vatri.
Dok se meso krčka, peršin, češnjak i slaninu sameljite u blenderu tako da dobijete paštetu. Kada se gulaš već nekih 30 minuta kuhao, dodajte nasjeckanu mrkvu, poklopite ga i ostavite još sat i pol da se kuha.
Sada možete začiniti meso sa solju, paprom, crvenom paprikom, čilijem i pasiranom rajčicom, a onda ubacite i dvije žličice paštete koju ste prethodno izblendali. Sve dobro pomiješate i vaš gulaš je spreman.
Gulaša recepte izvrsni su u kombinaciji s njokima ili tjesteninom.