Preživjeli smo prve suze, prva ne-servirana jela i sada slobodno možemo reći da naši kuhari amateri kreću u nove pobjede. Vođe timova i danas na raspolaganju imaju pet zanimljivih recepata, koje su dodijelili parovima u svome timu, a na kojima je da pokušaju napraviti nešto novo i ukusno. Svaki će se par fokusirati na svoje kulinarske kreacije iako će hranom govoriti isto koliko i riječima.
Oduvijek su se nekoj hrani, odnosno nekoj namirnici pripisivala svojstva afrodizijaka jer upravo te određene namirnice djeluju na naše čulo dodira, mirisa, sluha ili vida. Do nekih je namirnica teško doći jer rastu u prirodi, na nama vrlo nedostupnim mjestima, a i cijena istih je poprilično visoka. No, ipak je velik broj istih itekako dostupan i dospio je na radne jedinice naših kuhara amatera.
U antička vremena na popisu afrodizijaka bile su namirnice poput anusa, bosiljaka, mrkve, pistacija, repa i riječnih puževa, dok danas imamo niz namirnica kao što su tartufi, avokado, tamna čokolada, borovnica, lubenica, celer, koji baš i ne zvuči kao afrodizijak, ali i mnoge školjke koje se u današnje vrijeme redovito spominju.
Baš kako i priliči ljubavnom tjednu, kandidati su dobili recepte s namirnicama koje imaju svojstva afrodizijaka, a koji će žiri preko nepca odvesti u svijet ljubavi. Hoće li kandidati dobro pratiti recepte i svoja jela ovog puta pravilno servirati i hoće li se u studiju osjetiti čarolija ljubavnih mirisa u zraku, koja će potaknuti stanje opuštenosti i ukloniti napetosti, ne propustite doznati u 21satna RTL-u!