Ostalo

Hoće li kandidati znati kuhati s visoko kvalitetnim namirnicama?

U petoj sezoni popularnog kulinarskog showa deset parova kuhara amatera bit će suočeno s brojnim kulinarskim izazovima. Pripremat će jela koja možda nikada dotad nisu spremali, morat će biti maštoviti i osmišljavati sljedove iz svega nekoliko sastojaka, a pogotovo će morati paziti kako pripremiti kvalitetne namirnice, ne bi li se osramotili pred žirijem.

Press
2017-08-31 18:00

Da je kuhanje zabavno i odlično za relaksaciju, vrlo dobro znaju kandidati koji su se prijavili u 5. sezonu showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" , te se žele pred stručnim žirijem pokazati u najboljem mogućem svjetlu. Iako nije lako kuhati u nepoznatoj kuhinji, natjecatelji bi trebali znati male tajne, koje bi im, osim sprečavanja moguće katastrofe za štednjakom, mogle pomoći impresionirati stručni žiri.

Krenimo od luka, jedne vrlo osnovne namirnice koja se nalazi u gotovo svakom jelu koje pripremate. Neki zaboravljaju da luk treba što sitnije narezati posoliti i lagano pirjati. No vrsta pirjanja luka i usitnjavanje istoga ovisi i o vrsti hrane koju pripremate.

S druge strane, kandidati su se uhvatili u koštac s velikim kulinarskim izazovima pa će tako najbržim putem do katastrofe krenuti ukoliko neće znati pravilno očistiti kozice i ribu, što li je uopće muflon i kako se on priprema, koja je razlika hlapa i jastoga, pa sve do malih stvari, ali opet bitnih, poput presoljene ili zagorjele hrane ili, pak, pravilnog miješanja.

odrezak, mate janković, peta sezona, 321 kuhaj, odrezak
odrezak, mate janković, peta sezona, 321 kuhaj, odrezak FOTO: RTL

Jedan je par morao ispeći sočni biftek u ljubavnim travama, a tako kvalitetno meso bi stvarno bilo šteta upropastiti nekom greškom u pripremi: da ga, na primjer, presušite ili raskomadate. Iako se ovom paru pećnica dimila, a istovremeno su morali brinuti o kvalitetnom mesu i njegovoj pripremi, vidjet ćemo jesu li uspjeli ispeći slasni odrezak.

peta sezona, 321 kuhaj, silvijana, 321 kuhaj
peta sezona, 321 kuhaj, silvijana, 321 kuhaj FOTO: RTL

Neki su se parovi prvi put susreli s hlapom i otkrili da je on naš najveći rak, dok su neki mislili da je to jastog, a potom saznali da je velika razlika hlapa i jastoga u kliještima koje jastog nema, dok su kod hlapa ona glomazna i puna ukusnog mesa. Od same pomisli da se neke to uči, Dalmoši dobiju vrtoglavicu, a jesu li kandidati uspjeli pripremiti slasnog raka, doznat ćemo uskoro.

peta sezona, 321 kuhaj, morana
peta sezona, 321 kuhaj, morana FOTO: RTL

Žiri je pred kandidate stavio još jedan veliki izazov: tražio je od njih da pripreme savršenu divljač. Neki su se, pak, po prvi put susreli s ovom visokokvalitetnom namirnicom, mesom muflona, stoga je ovaj zadatak za njih bio pravi test.

Sva se jela uz malo truda može dovesti do savršenstva ako kuhar ima dobar nos, nešto iskustva i volju. Imaju li upravo to naši kuhari amateri i poznaju li oni male tajne koje će spriječiti moguću katastrofu na poznatom Trgu", saznat ćemo od ponedjeljka, 4. rujna u petoj sezoni showa Tri, dva, jedan – kuhaj!".

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.