Street food je jednostavna, praktična, kvalitetna i zanimljiva hrana koja ne pati za serviranjem jer se može jesti u hodu, te nije odveć skupa. Ovakav gastronomski koncept je prisutniji u većim hrvatskim gradovima, iako u svijetu postoji već desetljećima.
Ovakvom vrstom pripreme doručka, ručka ili večere s nogu" pripremat će i natjecatelji popularnog RTL-ovog showa od ponedjeljka 13. studenoga . Svaki dan imat će dodatne izazove, poput gljiva ili super-hrana kao ključne namirnice, a pripremat će se burheri, wok, ćevapi, pizza, peciva s mediteranskim začinima, proljetne rolice...
Dakao, žiri će osim prezentacije jela i okusa, puno pažnje posvetiti i čistoći radnih jedinica . Ukoliko se dogodi da žiri i nakon 40 epizoda mora ponavljati koliko je urednost bitna u kulinrstvu, posljedice bi mogle biti i veće od oduzimanja samo jednog boda.
Sretno, natjecatelji!