Ostalo

Hrvoje: Dao bih sav novac da mi žiri skuha palamidu s mahunama i mangom!"

Kraj kvalifikacijskog tjedna donosi kuhanje prema tuđem receptu. Naime, natjecatelji imaju zadatak skuhati jedno jelo po svom receptu, no voditeljica Doris je ponovno uvela pomutnju na setu naglasivši da natjecatelji moraju međusobno zamijeniti košarice s namirnicama. Ova izmjena najteže je pala Hrvoju i njegovoj partnerici Natali.

Press
23.03.2017 14:17

Večeras natjecatelji ne moraju doslovno pratiti tuđi recept, ali obavezno moraju iskoristiti sve namirnice iz košara. Sara i Anna dobile su recept od Moire i Zdravka u kojem je šaran glavna namirnica. Djevojke trebaju izrezati file šarana i omotati ga listom kupusa, a potom ga ispeći na oporeku ili maramici od svinjskih iznutrica.

Martin i Kristijan dobili su namirnice koje su izabrale Sara i Anna. Prijatelji iz Pazina se boje da će uništiti filet oslića jer ga, ako prate recept, moraju pripremiti u umaku od čilija, pasirane rajčice i češnjaka. Ozana i Katarina dobile su vrlo šarenu košaru s namirnicama od Natali i Hrvoja, no nisu sretne jer moraju izraditi domaće tijesto s kavom i kakaom.

321 kuhaj

Ivan Pažanin je primijetio da su Hrvoje i Natali nesretni svojim receptom, odnosno da se ne snalaze dobro s plavom ribom, točnije palamidom. Prošlo je pola sata, a već je sve bilo filetirano i debelo poprženo na tavi. U frižideru je stajala jedna hladna salata od mahuna, a imaju čak i mango s kojim će napraviti neku emulziju ili polu-umak... Ovo definitivno nije bio njihov dan."

I sami Hrvoje i Natali nisu sretni kako im ide kuhanje danas.
Mi smo napravili najbolje što smo mislili od tih namirnica i zadane situacije. Da su barem došli sve troje iz žirija i pokazali mi kako izgleda fantastično jelo od plave ribe s mangom i mahunama. Dao bih sav novac na ovom svijetu da to vidim", kazao je vrlo opušteni Hrvoje, koji zajedno s Natali vodi na tablici s ukupnih 67 bodova.

Tko će iznenaditi samog sebe i žiri, otkrit ćemo večeras u 21:10 u novoj epizodi kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan –kuhaj!'.