Mateja Domitrović, članica žirija 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', otkriva što se u njezinoj obitelji oduvijek pripremalo za tradicionalni nedjeljni ručak i koliko za nju znači taj kulinarski ritual.
"Od kada znam za sebe to je oduvijek bila ona klasika koja se vjerojatno jede u većini kuća: goveđa ili kokošja juha s domaćim rezancima ili noklicama za predjelo, za glavno jelo kuhano meso iz juhe, pire krumpir i paradajz sos. Osim toga, često se pripremala pohana ili pečena piletina s pečenim krumpirom, ponekad vratina ili kotleti s lukom i paprikom, kada je sezona, te puno povrća i salata za prilog.", kazala je Mateja koja priznaje kako je njihov nedjeljni stol uvijek bio prepun, a ostaci su se često jeli i za večeru.
A kako ručak nije potpun bez deserta, nakon obilnog jela, uvijek se pronađe mjesta i za nešto slatko.
"Za kraj smo uvijek imali štrudlu od jabuka, sira ili višanja, ribizla, marelica, ovisno što je trenutno u sezoni. Osim štrudle, mama je za nedjeljni desert često pekla i kiflice s pekmezom ili roladu s domaćim pekmezom i orasima. Kiflice je najbolje jesti dok su još tople, a ponekad bi ih pojela i prije samog ručka jer nisam ih mogla docekati.", priznala je simpatična članica žirija koja kaže kako su joj baš ti "ukradeni" zalogaj bili i najslađi.
Mateja ista ta jela voli pripremati i danas te, kako kaže, nikada ne bi mijenjala te nedjeljne jelovnike.
Ako već niste krenuli u pripremu nedjeljnog ručka, dok ste čitali ove redove, sigurno ste osjetili mirise i okuse navedenih jela pa se nadamo da će se neka od njih uskoro naći i na vašem stolu.
Nove ideje za jela, uskoro ćete moći dobiti i od natjecatelja showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' koji vas očekuje od 4. rujna na RTL-u!
Dobar tek!