Ostalo

Ideja za nedjeljni ručak

Donosimo vam zanimljiv i pomalo zaboravljen recept za nedjeljni ručak člana žirija kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' i šefa kuhinje zagrebačkog restorana, Tomislava Špičeka.

Press
26.11.2017 10:00

Buncek, odnosno svinjska koljenica, izvanredno se slaže s kiselim zeljem, što zna i chef Tomislav Špiček, koji je gledateljima "Tri, dva, jedan - kuhaj!" odličio otkriti svoj recept za savršeni buncek s kupusom!

Sve što trebate jest suhi dimljeni buncek, sol, žličica šećera, lovor, papar, 700 g kupusa imljevena crvena paprika. Koljenicu izrežite po dužini te natrljate solju i šećerom koji ste otopili u vodi. Stavite u posudu, dodajte papar i lovorov list pa pustite da stoji dan, dva. Napunite lonac hladnom vodom te kuhajte sat i pol. Potom koljenicu pecite pola sata na 220 stupnjeva. Prepržite kupus na ulju s malo mljevene slatke paprike i poprite. pirjajte podlijevajući vodom u kojoj se kuhao buncek.

Da biste napravili savršeni nadjevni svinjski but potrebni su vam sljedeći sastojci: manji svinjski but, glavica kiselog kupusa, glavica luka, mljevena paprika, mast, papar i sol. Odvojite meso od kosti, odstranite masnoću, a meso istucite da se što više stanji. Posolite i popaprite. Luk sitno izrežite i popaprite na masnoći, dodajte kupus pa pirjate dok kupus napola ne omekša. Stavite ga preko mesa, savijte u roladu i povežite s koncem. Roladu stavite u lim koji ste dobro namastili i pecite oko sat vremena u zagrijanoj pećnici. Kad je rolada pečena, skinite konac, a meso izrežite na tanke kriške koje posložite na pladanj i prelijte sokom od pečenja.

Što drugo reći osim dobar tek!