Ostalo

Indukcijska ploča: Koje su njezine prednosti?

Saznajte zašto je indukcijska ploča najsigurnija ploča za kuhanje

RTL.hr
24.05.2021 06:00

Indukcijska ploča za kuhanje postala je iznimno popularna u posljednjih nekoliko godina.

Za razliku od plinskih i klasičnih ploča, njoj je potrebno značajno manje vremena za zagrijavanje, a ujedno troši i manje struje. Ima keramično-stakleno površinu, a zagrijava se isključivo ispod posude koju na nju postavite jer funkcionira uz pomoć magnetnog polja koje toplinu usmjerava na posudu.

Kuhinja

(FOTO: Pixabay)

Dakle, čim posudu maknemo s nje, ona se prestaje zagrijavati.

Upravo je zato njezino čišćenje iznimno lagano jer se hrana koja na nju padne ne lijepi jer se zagrijava samo dio ploče gdje se nalazi posuda.

Također, indukcijska ploča zagrijava samo prikladno posuđe za zagrijavanje, stoga ju je nemoguće "pokvariti" onim neprikladnim jer ih uopće neće zagrijavati.

Dakle, potrebno je koristiti posude s feromagnetnim dnom, točnije posude od lijevanog željeza ili čelika s emajlom, ali možete nabaviti i one od nehrđajućeg čelika s magnetnim dnom.

Uz to, indukcijska ploča prepoznaje opasnost od pregrijavanja posuđa. Ako nešto slučajno ostavite predugo na ploči i zaboravite da je tamo,ona svojim senzorima topline automatski regulira jačinu.