Natjecatelji često misle da je žiriju lako. Ipak, ne sjete se činjenice da moraju probati ponekad i više od desetak jela te za to dati ocjene. Neka jela na prvu očaraju, a onda razočaraju. Svi se vesele kad na kuhačama osvanu desetke, a ljutnja počinje ukoliko je neka ocjena manja od petice. Samouvjereni natjecatelji ponekad imaju zamjerke na kriterije ocjenjivanja jela, dok žiri jasno i glasno objasni svaku pogrešku. Nije nimalo ugodno suočiti se s kritikama jer svatko misli da je dao svoj maksimum te da je njegovo jelo najbolje. Takav stav često zna naljutiti žiri jer ipak su oni ti koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo u kuhanju.
Ne mogu dopustiti da onako izgleda hrana. Ja imam svoje kriterije. Za mene su ti kriteriji dobri i pošteni. Ja se svojih kriterija držim", objasnio je Ivan Pažanin svoj stav oko ocjenjivanja.
Njegovo mišljenje potvrdio je i Mate Janković , koji je dodao: Ocjene svojih kolega iz žirija nikad ne komentiram. Svatko od nas vidi nešto drugačije u hrani i svakome se sviđaju drugačije stvari."
Novu epizodu kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj!" pogledajte večeras u 20 sati na RTL-u!