Čokoladna torta u svim oblicima savršen je odabir za uživanje u slatkom. Postoji bezbroj recepata za ovu smeđu deliciju, a mi vam danas donosimo onaj s bademom i aromom naranče.
Za pripremu vam je potrebno:
Za tijesto :
- 5 jaja
- 80 g maslaca
- 80 g šećera
- 200 g mljevenih badema
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice praška za pecivo
- 200 g čokolade
- 2 žlice narančinog soka
Za kremu :
- 250 g čokolade
- 250 ml slatkog vrhnja
Za čokoladnu glazuru :
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g maslaca
(FOTO: Pixabay)
Najprije u jednoj posudi smiksajte žumanjke, bademe, prašak za pecivo, rastopljenu čokoladu i narančin sok, a u drugoj istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Sada sjedinite smjese pa sve zajedno izlijte u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i namazali maslacem. Pecite pedeset minuta na 180 stupnjeva kako bi vaša čokoladna torta bila sočna i mekana.
Dok se tijesto peče, vrijeme je za spremanje kreme. Dakle, zakuhajte vrhnje pa ga prelijte preko čokolade i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Sada je ostavite sat vremena da se ohladi, a onda je izmiješajte mikserom. Kada je biskvit gotov premažite ga kremom i prelijte glazurom koju ste pripremili tako što ste na pari umiješali maslac i čokoladu.
Ova jednostavna čokoladna torta ne iziskuje kompliciranu pripremu kao ni prevelike kulinarske tehnike, a za pripremu joj treba nešto više od sat vremena.