Ostalo

Jelo koje se nikako ne miješa za vrijeme kuhanja

Istarski brodet je pravi specijalitet zelene Istre, a uz ribu važni sastojak je bijelo vino, a na njega ne morate paziti jer se ne smije miješati kako se ne bi pokvarilo

Press
15.02.2016 09:08

Glavni sastojak istarskog brodeta je šarena riba.U njega treba staviti najbolju ribu našeg Jadrana.U tome, naravno, ne treba škrtariti, pa stoga razmislite o tome da odabereteškarpinu, ugora, grdobinu, tri-četiri manje sipe ili lignje, a obavezno i koji grancipor tenekoliko škampa.

Jedan od bitnijih sastojaka je i bijelo vino. U sporedne namirnicespada maslinovo ulje, luk, češnjak, lovor, peršin, svježa rajčica i malo brašna.

Jelo se nikako ne smije miješati za vrijeme kuhanja, ali zato možete povremeno protresti lonac. Uprvo je to naglasio i samŠpiček kada je prošlog tjedn gledao kako Katarina i Luka rade bbrodet, te još nadodao da se brodet uvijek treba kuhati bez poklopca.

Ujedno valja napomenuti da očišćenu ribu narežitena veće komade, uvaljajteu brašno i popržites obje strane na zagrijanom ulju prije negoli je pirjate zajedno s ostalim namirnicama.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.