Ostalo

Kako da vam čupavci uvijek ispadnu sočno?

Pitate se kako napraviti kolače koje će svi obožavati? Čupavci su idealno rješenje za vas

Tabloid.hr
23.03.2021 06:00

Rijetko kada možete čuti da netko ne voli čupavce. Sprema ih se za razne prigode, a uvijek osvajaju svojim simpatičnim izgledom. Mnogi su načine pripreme naslijedili od svojih majki i baka, a mi vam sada u nastavku donosimoreceptuz koji će vam čupavci uvijek ispasti odlično.

Za pripremu vam je potrebno:

Za biskvit:
6 jaja
150 g šećera
125 ml mlijeka
korica limuna
150 g glatkog brašna
2 čajne žlice praška za pecivo
50 ml ulja
125 ml mlijeka
prstohvat soli

Za kremu :
300 ml mlijeka
200 g čokolade za kuhanje
60 g maslaca
2 žlice kakao praha

+ kokos na kraju (200 g)

Kolači

(FOTO: Pexels)

Na početku, odvojite bjelanjke od žumanjka. U jednoj posudi izmutite žumanjke sa šećerom dok se smjesa ne udvostruči, a potom u nju dodajte izribanu koricu limuna. U smjesu tada polagano dodajte ulje. U drugoj posudi potom istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim u smjesu žumanjaka lagano dodajte bjelanjke i miješajte laganim pokretima.

Pripremite kalup i obložite ga papirom za pečenje. U njega stavite dobivenu smjesu te ga ubacite u pećnicu koju ste prije toga zagrijali na 180 stupnjeva. Pecite ga oko 30 minuta. Za provjeru je li biskvit pečen, probodite ga po sredini čačkalicom i ako ona ostane suha, znači da je biskvit spreman.

Sada slijedi priprema kreme. U lonac stavite mlijeko i ugrijte ga do vrenja. Za to vrijeme u drugojposudirazlomite čokoladu i dodajte maslac tekakaov prah. Kada je mlijeko zakuhalo dodajte ga u drugu posudu sa sastojcima i ostavite da stoji nekoliko minuta. Zatim ga dobro promiješajte pjenjačom dok se krema u potpunosti ne sjedini.

Čupavci su uskoro gotovo, a vrijeme je za posljednji korak. Biskvit narežite na dimenzije po želji i na onoliko komada koliko vam je potrebno. Svaki komad uronite u čokoladnu kremu i potom posipajte pripremljenim kokosom (obložite ga sa svih strana).

Voilà, vaši su čupavci gotovi i možete uživati u njihovom divnom okusu.